Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

  1.  e-passi liikuntaan ja
  2. e-hyvinvointipassi käy hierontaan ja fysioterapiaan!

Pilates maanantaisin

klo 16.15 - 17.15

Lihaskunto- ja tasapainoryhmä

tiistaisin klo 14.00 - 15.00

 

Aikuisneurologisessa fysioterapiassa kuntoutetaan aikuisten neurologisten sairauksien tai vammojen aiheuttamia ongelmia.

 Neurologisiin sairauksiin luetaan mm. aivohalvaus, selkäydinvamma, Parkisonin tauti, MS-tauti ja erilaiset lihastaudit.

 Neurologinen fysioterapia on kokonaisvaltaista kuntoutusta. Sen tavoitteen on aiemman toimitakyvyn palautuminen tai mahdollisimman hyvän omatoimisuuden saavuttaminen ja tätä kautta elämänlaadun parantuminen. Fysioterapian tavoitteet asetetaan neurologisen sairauden tai vamman luonteen mukaan joko toimintakykyä palauttavaksi, ylläpitäväksi tai oireiden etenemistä hidastavaksi.

 

Kuntoutuksessa käytämme mm. Bobath -menetelmää. Harjoittelu perustuu aktivoivaan fysioterapiaan. Kuntoutuja pystyy arkielämässään hyödyntämään fysioterapiassa oppimiaan asioita, ja näin elämänlaatu paranee.

 

Kuntoutuksen alkaessa tehdään fysioterapeuttinen alkututkimus. Siinä kartoitetaan miten kuntouja selviytyy jokapäiväisistä toiminnoistaan kotona ja kodin ulkouolella. Kuntoutujan kävelykyky, tasapaino ja hienomotoriikka sekä lihaskunto ja nivelten liikkuvuus sekä elämänlaatu kartoitetaan käyttäen niihin kehitettyjä testejä. Näiden testitulosten ja kokonaisvaltaisen kartoituksen perusteella laaditaan yhdessä kuntoutujan ja tarvittaessa hänen omaistensa / avustajan kanssa yksilölliset, kuntoutujan arkielämää edistävät tavoitteet sekä fysioterapiasuunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnitelmaa tarkistetaan yhdessä sovituin määräajoin. Koko kuntoutusprosessin ajan teemme yhtestyötä kuntoutuksen kannalta tärkeiden tahojen, kuten omaisten / avustajien, muiden terapeuttien ja hoitohenkilökunnan sekä apuvälineiden hankintatahojen kanssa.

 

Kuntoutus tapahtuu Varkauden Medifysin tiloissa tai kuntoutujan kotona. Kuntoutus voidaan tehdä myös allasterapiana, ratsastusterapiana tai kuntoutujan harrastusten parissa. Medifysissä on kuntosali ja monipuolinen välineistö, mitä hyödynnetään harjoittelussa. Lisäksi meillä on mahdollisuus painokevennettyyn kävelyyn.

 

Kuntoutusta saa Kelan vaikeavammaisten kuntoutuksen kautta Kelan kuntotuspäätöksellä, mikä on tehty lääkärin ja muun hoitotahon lausuntojen perusteella sekä kuntoutusta hakevan henkilön hakemuksella. Kelan vaikeavammaisten kuntoutus asikkaalle on maksutonta. Lisäksi kuntoutusta saa joko lääkärin kirjoittamalla SV3 -lähetteellä tai ilman lähetettä.

 

Lisää tieto: www.multippeliskieroosi.fi, www.parkinsonliitto.fi, www.aivoliitto.fi, www.lihasliitto ja www.selkaydinvamma.fi