Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

  1.  e-passi liikuntaan ja
  2. e-hyvinvointipassi käy hierontaan ja fysioterapiaan!

Pilates maanantaisin

klo 16.15 - 17.15

Lihaskunto- ja tasapainoryhmä

tiistaisin klo 14.00 - 15.00

 

Allasterapia

on lempeää, tehokasta ja turvallista tai ryhmässä tapahtuvaa tavoitteellista fysioterapiaa lämpimässä +32 asteisessa vedessä. Allasterapia voi olla itsenäistä kuntoutusta tai se voi olla täydentävä lisä kuivalla maalla toteutettavaan fysioterapiaan.

 

Veden fysikaaliset ominaisuudet (noste, hydrostaattinen paine ja vastus) mahdollistavat liikkeiden tekemisen heikoillakin lihasvoimilla niveliä kuormittamatta. Veden vastustava ominaisuus vahvistaa tehokkaasti lihasvoimaa. Tasapainon ja koordinaation harjoittaminen on vedessä helppoa. Vesi onkin monille vaikeavammaisille ja pitkäaikaissairaille ainoa tehokas elementti, jossa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä parantava harjoittelu on mahdollista fysioterapeutin avustuksella ja ohjauksella. Vedessä toteutettu fysioterapia kohotttaa tehokkaasti fyysistä kuntoa, lämmin vesi stimuloi pinta- ja syvätuntoa. Monien sairauksien oireet helpottuvat, mm. lihasjännitys vähenee, lihasten elastisuus paranee ja kivut lievittyvät. Vedessä on helppo rentoutua ja se tuo kuntoutujalle iloa sekä virkistystä: joillekin allasterapiassa käynti tuo mielekästä tekemistä vapaa-aikaan ja vaihtelua arkirutiineihin. Harjoitteina käytetään erilaisia vesivoimisteluliikkeitä, kuten kävelyä, juoksua, hyppelyä, uintia tai pelejä jne. Apuvälineillä saadaan harjoitteluun vaihtelua, suosittuja ovat mm. uimalauta, "lötköpötkö", tarrapainot, pallot, frisbeet jne.

 

Allasterapiasta hyötyvät melkein kaikki. Se sopii erinomaisesti esim. aivohalvaus- ja selkäydinvammaisille, neurologisille (MS, Parkinson, CP  jne), reumaa sairastaville, ortopedisten toimenpiteiden ja urheiluvammojen jälkeiseen kuntoutukseen.

 

Olemme keskittyneet Varkauden Medifysillä yksilölliseen lasten ja aikuisten allasterapiaan. Terapiaan tullaan yleensä Kelan, vakuutusyhtiön tai julkisen terveydenhuollon antamalla maksusitoumuksella, mutta terapiaan voi myös tulla itsemaksavana asiakkaana. Fysioterapeuteillamme on mahdollisuus käydä allasterapiakoulutuksissa oman mieltymyksensä mukaisesti. Kaikki fysioterapeutimme käyvät myös säännöllisesti Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallisuuskoulutuksessa.

 

Lisää tietoa: wwww.vesiliikunta.com