Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

  1.  e-passi liikuntaan ja
  2. e-hyvinvointipassi käy hierontaan ja fysioterapiaan!

Pilates maanantaisin

klo 16.15 - 17.15

Lihaskunto- ja tasapainoryhmä

tiistaisin klo 14.00 - 15.00

 

Kinesioteippaus

on tällä hetkellä maailmalla mielenkiintoa herättävä koulutunta. Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase 1970-luvulla huomatessaan ihon liikuttamisen vaikuttavan nivelen liikelaajuuteen ja koettuun kipuun. Teippaustekniikoiden kehittelyjen myötä menetelmää käytetään nykyään monelaisiin fysioterapian osa-alueisiin, mukaan lukien TULE-ongelmat, arven hoito, lymfaödeema ja pediatria.

 

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta sekä lihasvoimaa. Menetelmää voidaan käyttää tukemaan elimistön omaa paranemisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta. Nivelen mekaniikan osalta kinesioteipillä voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tuoda niveleen tarvittaessa tukeakin vetämällä teippi kireälle. Kinesioteippauksen etuja ovat mm. laaja käyttöalue, hyvä hinta-vaikuttavuussuhde, käyttönopeus ja helppokäyttöisyys. Vaikutusmekanismit vaihtelevat sen mukaan, mitä tekniikkaa käytetään. Knesioteippausta voidaan käyttää sekä akuuteissa vammoissa, että pidemmällä aikavälillä syntyneissä ylikuormitustiloissa, kuten tenniskyynärpään tai ns. hiirikäden hoidossa.

 

Kinesioteippi

on elastisuudeltaan 30 - 40 %:sti venyvää ja vastaa painoltaan sekä paksuudeltaan ihoa. Materiaali on 100 %:sta puuvillaa. Ilmava rakenne tekee teipistä hengittävän. Teippiliina on akryylipohjainen, joka ei tavallisesti aiheuta allergisia reaktioita eikä tunnu käytössä epämiellyttävältä. Kinesioteippiä voidaan pitää mm. asettelusta, ihosta, hoidettavasta kohdasta ja teippilaadusta riippuen n. 3 - 5 päivästä pariin viikkoon asti. Teipin kanssa voidaan käydä myös suihkussa. Kinesioteippejä on erivärisiä, mutta ominaisuuksiltaan ne ovat täsmälleen samanlaisia.