Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

  1.  e-passi liikuntaan ja
  2. e-hyvinvointipassi käy hierontaan ja fysioterapiaan!

Pilates maanantaisin

klo 16.15 - 17.15

Lihaskunto- ja tasapainoryhmä

tiistaisin klo 14.00 - 15.00

 

 Mitä lymfaterapia on?

Lymfaterapian on käsin suoritettavaa pinnalliseen imusuonistoon kohdistuvaa pumppausta, jonka avulla pyritään poistamaan kudoksissa oleva ylimääräinen neste kehon omaan nestekiertoon. Tämä voidaan havaita / mitata käsittelyalueen pehmenemisenä ja turvotuksen vähenemisenä. Otetekniikat ovat hyvin kevyitä, rytmisiä ja tasaisia. Terapia on kivutonta, rentouttavaa ja miellyttävää. Lymfaterapiaa voidaan antaa vartalon, raajojen, pään ja kasvojen alueelle.

 

Lymfaterapian avulla aktivoidaan imusuoniston omaa puppaustoimintaa. Tällöin ylimääräinen neste kudoksista ja aineenvahdunnantuotteet imeytyvät imusolmukkeiden kautta nestekiertoon. Lopuksi imuneste kulkeutuu vasemman suolilaskimon kautta verenkiertoon puhdistumaan. Lymfaterapian avulla stimuloidaan uusien imusuoriyhteyksien syntymistä ja toimintaa turvonneen ja terveen kehonosien välillä.

 

Lymfaterapia tehostaa kudosten aineenvaihduntaa lisäten näin kudosten ravinnon ja hapen saantia. Tämä edesauttaa sairastuneen kudoksen paranemista sekä tehostaa kehon omaa puolustusmekanismia. Toimiva nestekierto on elintärkeää kehon nestetasapainon ylläpitämiseksi. Turvotus heikentää aina aineenvaihduntaa ja hidastaa näin paranemista.

 

Lymfaterapian kevyet pumppaavat otteet sekä toimenpiteiden vaihtelut vaikuttavat ihon kosketusreseptoreihin lievittäen kipua. Samalla lihasjännitys laukeaa ja lihakset pääsevät rentoutumaan.

 

Lymfaterapiaa lyhyesti:

-poistaa / vähentää turvotusta

-lievittää kipua

-lisää kehon omaa puolustumekanismia

-lisää kudosten aineenvaihduntaa

-rentouttaa.

 

Pidemmälle edennen imusuonten vajaatoiminnasta johtuvissa sairauksissa käytetään kopressiosidoksia jo hoidon alkuvaiheessa. Lymfaterapian jälkeen hoidettava alue sidotaan tukisidoksilla. Kun turvotus on selvästi laskenut hankitaan yksilöllinen kompressiotukihiha- tai tukisukka.

 

Lymfaterapia on turvotuksen hoidossa olennaisin osa. Kokonaisvaltaiseen lymfaterapiaan (LYKO) kuuluvat sidoksien lisäksi myös liikehoito ja ihonhoito.

 

Lymfaterapian käyttöaiheet

Kun neste kerääntyy turvotuksena kehoon ja raajoihin, on kyse imusuoniston toimintahäiriöstä, joka johtuu imusuonivaurioista. Syitä vaurioihin voivat olla mm:

-rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide

-sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon

-krooninen infektio (lähinnä ruusu)

-synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö.

 

Näissä tapauksissa Kela korvaa lääkärin määräämät lymfaterapiahoidot.

 

Lymfaterapiaa voidaan käyttää yksittäisenä hoitomuotona (esim. rentoutushoitona) tai yhdistettynä muuhun fysioterapiaan (esim. hermokudoksen mobilisointi).

 

Lymfaterapiaa voidaan käyttää myös säärihaavojen hoidossa sekä reuman, nivelkulumien fibromyalgian hoidossa.

 

Lymfaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

 

Lisää tietoa: www.suomenlymfahoito.net