Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Pilates- jatkoryhmät:

tämän vuoden puolella vielä

18.12. klo 16.15 ja 17.30

                  ja

19.12. klo 7.45

 

Vuosi 2018 aloitus:

ma 8.1. klo 16.15 ja 17.30

                 ja

to 11.1. klo 7.45

 

  Lihaskunto-tasapain 2017:

ti 12.12. klo 14.00

 

2018 aloitus:

ti 2.1.2018 klo 14.00

 

 

 

 

Ja useat muut liikunta- ja kulttuurisetelit että kortit. Setelit ja kortit käyvät Pilatekseen ja kuntosalille.

OMT -ortopedinen manuaalinen terapia

on tuki- ja liikuntaelinongelmien (TULE) fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelten yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä. OMT sisältää myös ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun ja ongelmien uusiutumisen ehkäisyn.

 

OMT perustuu tarkkaan nivelten tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Terapiamuotoina käytetään fysikaalisten hoitojen lisäksi manuaalisia käsittelyitä (= terapeutin suorittamia), tarvittaessa manipulaatiota sekä aktiivisia harjoitteita (= terapeutin asiakkaalle ohjaamia) nivelen / nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, voidaan tarvittaessa käyttää erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippauksen ja tukikaulurit ja -vyöt). Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään TULE -ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa ja paranemista nopeuttaa erilaisin käsittelyin sekä harjoituksin.

 

OMT -hoito perustuu ongelmien syiden selvittämiseen lääkärin lähetteen (tutkimus- ja hoitomääräys, SV 3) ja alkututkimuksen avulla. OMT-fysioterapeutin tutkimuksessa huomioidaan asiakkaan asentoa, arvioidaan liikkuvuutta ja testataan neurologisten oireiden esiintyvyyttä. Ongelmien aiheuttaja pyritään löytämään provokaatiotestein sekä huomioidaan kehon toimivuutta ja hallintaa. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa lieventämään esim. erilaisia kivpua lievittäviä hoitoja (kylmä, akupunktio, sähkökipuhoidot).