Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Pilates- jatkoryhmät:

tämän vuoden puolella vielä

18.12. klo 16.15 ja 17.30

                  ja

19.12. klo 7.45

 

Vuosi 2018 aloitus:

ma 8.1. klo 16.15 ja 17.30

                 ja

to 11.1. klo 7.45

 

  Lihaskunto-tasapain 2017:

ti 12.12. klo 14.00

 

2018 aloitus:

ti 2.1.2018 klo 14.00

 

 

 

 

Ja useat muut liikunta- ja kulttuurisetelit että kortit. Setelit ja kortit käyvät Pilatekseen ja kuntosalille.

Ratsastusterapia

on ratsastusterapeutin ja hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta.

 

 Työryhmään kuuluu usein myös avustaja, jonka kanssa toimitaan tiiviissä yhteistyössä.

 

Yhteistyökumppanimme on Varkauden Ratsastuskeskus.

 

 Kun ratsastusterapeutti on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti, ratsastusterapia on hevosen avulla toteutettavaa neurofysiologiaan perustuvaa fysioterapiaa. Terapeutin pohjakoulutuksen mukaan voivat painottua myös pedagogiset ja psykologiset tavoitteet.

 

Ratsastusterapiaan kuuluu hevosen selässä suorittavien harjoitteiden lisäksi toiminallisia harjoitteina suoritettavat hevosen talutus, hoitotoimet tallissa: harjaus, kavioiden puhdistus, varustaminen, varusteiden puhdistus ja paikoilleen asettelu, hevosen syöttäminen sekä tallityöt.

 

Hevosen kanssa toiminen ja sen hoitaminen harjoittavat tilan hahmottamiskykyä, vuorovaikutustaitoja ja tukee minäkuvan jäsentämistä. Hevosen selässä tehtävät tasapaino-, venyttely-, kehonhallinta ja hahmotus-, lihasvoima-, hengitys-, rentoutusharjoitteet suoritetaan joko hevosen seisoessa paikallaan tai liikkuessa eri askellajeissa (käynti, ravi, laukka). Ratsastaessa hevosen liikkeiden tuottamat sensoriset ärsykkeet lisäävät kuntoutuvan tietoisuutta omasta kehosta, joka parantaa asentojen ja liikkeiden hallintaa.

 

Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista kuntoutusta, joka usein nivoutuu asiakkaan tarvitsemaan kokonaiskuntoutukseen. Tämän vuoksi ratsastusterapia eroaa vammaisratsastuksesta, joka on harrastus- ja kilpailutoimintaa ja voi olla myös ryhmässä toteutuvaa.