Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

  1.  e-passi liikuntaan ja
  2. e-hyvinvointipassi käy hierontaan ja fysioterapiaan!

Pilates maanantaisin

klo 16.15 - 17.15

Lihaskunto- ja tasapainoryhmä

tiistaisin klo 14.00 - 15.00

 

Ratsastusterapia

on ratsastusterapeutin ja hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta.

 

 Työryhmään kuuluu usein myös avustaja, jonka kanssa toimitaan tiiviissä yhteistyössä.

 

Yhteistyökumppanimme on Varkauden Ratsastuskeskus.

 

 Kun ratsastusterapeutti on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti, ratsastusterapia on hevosen avulla toteutettavaa neurofysiologiaan perustuvaa fysioterapiaa. Terapeutin pohjakoulutuksen mukaan voivat painottua myös pedagogiset ja psykologiset tavoitteet.

 

Ratsastusterapiaan kuuluu hevosen selässä suorittavien harjoitteiden lisäksi toiminallisia harjoitteina suoritettavat hevosen talutus, hoitotoimet tallissa: harjaus, kavioiden puhdistus, varustaminen, varusteiden puhdistus ja paikoilleen asettelu, hevosen syöttäminen sekä tallityöt.

 

Hevosen kanssa toiminen ja sen hoitaminen harjoittavat tilan hahmottamiskykyä, vuorovaikutustaitoja ja tukee minäkuvan jäsentämistä. Hevosen selässä tehtävät tasapaino-, venyttely-, kehonhallinta ja hahmotus-, lihasvoima-, hengitys-, rentoutusharjoitteet suoritetaan joko hevosen seisoessa paikallaan tai liikkuessa eri askellajeissa (käynti, ravi, laukka). Ratsastaessa hevosen liikkeiden tuottamat sensoriset ärsykkeet lisäävät kuntoutuvan tietoisuutta omasta kehosta, joka parantaa asentojen ja liikkeiden hallintaa.

 

Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista kuntoutusta, joka usein nivoutuu asiakkaan tarvitsemaan kokonaiskuntoutukseen. Tämän vuoksi ratsastusterapia eroaa vammaisratsastuksesta, joka on harrastus- ja kilpailutoimintaa ja voi olla myös ryhmässä toteutuvaa.